Petrecere cu șpriț și lăutari în Trenul Regal - Focus Prima TV

Petrecere cu șpriț și lăutari în Trenul Regal

Ziua Națională va fi sărbătorită de unii români în stil regal. La propriu. Și asta pentru că Trenul Regal va găzdui o petrecere fastuoasă de 1 Decembrie. 80 de invitați vor călători cu trenul cu care a plecat în exil Regele Mihai și vor avea parte de o petrecere tradițional românească, cu bucate alese și degustări de vinuri. Reprezentanții Casei Regale sunt indignati și consideră acest eveniment ca fiind o blasfemie.

Șpriț și lăutari de 1 Decembrie, ediția regală. Așa este prezentată petrecerea de ziua Națională a României care va avea loc în Trenul Regal. Invitaților li se promite o incursiune în timp, dar și un eveniment cum nu au mai văzut până acum. La ora 12 și jumătate trenul va ajunge în Gara Sinaia.

Pe drum, invitații vor avea parte și de prezentări despre familia regală a româniei. La destinație, aceștia vor fi așteptați cu bucate tradiționale și nu vor lipsi preparatele la ceaun sau la proțap. După petrecerea de la Sinaia, trenul se întoarce în Gara Băneasa. Sosirea este preconizată la ora 18:30. După aceea, cei 80 de invitați vor continua petrecerea la un restaurant din Nordul Bucureștiului. Biletele la petrecerea din Trenul Regal s-au epuizat rapid, desi prețul lor nu a fost unul deloc mic. Pentru întreaga experiență, fiecare invitat a plătit 500 de euro. Casa Regală este indignata de acest eveniment.

Trenul Regal este administrat de Societatea Feroviară de Turism, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. Instituția este însă în insolvență.

Trenul Regal a fost gândit ca mijloc de transport pentru Regele Ferdinand, însă a fost dat în folosință în anul 1928, la un an după moarte regelui. Cu acest tren au călătorit patru generații ale familiei regale: Regina Maria, Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai și Custodele Coroanei Margareta. Trenul i-au condus, în anul 1948, pe Regina Elena și Regele Mihai în exil.

Total
0
Shares
Total
0
Share