Petrecerile se țin lanț – Focus Prima TV

Petrecerile se țin lanț

50147116 – clinking glasses with alcohol and toasting, party. congratulations to the event. cheerful party friends

Petrecerile ilegale au devenit un adevărat fenomen în Capitală. Doar seara trecută polițiștii au întrerupt un astfel de eveniment ilegal la care participau 80 de persoane. Amenzile pentru încălcarea regulilor instituite în pandemie, deși ridicate, nu pot stăvili apetitul pentru distacție, spun polițiștii. Există un vid legislativ care nu permite suspendarea activitații cluburilor și restaurantelor prinse în offsaid, iar patronii localurilor știu acest lucru!

75 de persoane au petrecut aseară în cinstea lui George Chiroaică, un personaj cunoscut în lumea interlop din Capitală. Cheful a fost întrerupt de polițiști care au dat amenzi în valoare de aproape 200 de mii de lei. Și patronul restaurantului a fost sancționat cu 10 mii de lei.

În acest context, riscurile pentru proprietarii de localuri care organizează petreceri ilegale par extreme. În realitate, lucrurile stau complet diferit.

Vidul legislativ existent în România face ca oamenii legi să nu aibă nici măcar posibilitatea să suspende activitatea restaurantelor ai căror patroni încalcă în mod repetat normele instituite în pandemie.

Iar acolo unde nu e lege… e distrație la maxim.

Goana după profit îi determină pe unii antreprenori să încalce legea. Mulți alții condamnă însă comportamentul colegilor de breaslă.

În acest moment, singurele autorități publice care pot suspenda activitatea unui local sunt Direcțiile de Sănătate Publică și Administrațiile locale.

Total
0
Shares
Total
0
Share