Piața muncii afectată de pandemie – Focus Prima TV

Piața muncii afectată de pandemie

Pandemia a dat peste cap piața muncii, efectele crizei sanitare fiind resimțite atât de angajați, cât și de companii. -Nici anul acesta nu este așteptată o redresare în acest sector. Prioritar în 2021 pentru companii sunt reluarea creșterilor salariale, a recrutărilor, dar și o încercare de redresare a bugetelor, sunt de părere experții în resurse umane.

Criza economica va afecta piața muncii din Romania și în 2021. Cresterea ratei șomajului va duce la un număr tot mai mare de candidați care se vor angaja pe poziții sub nivelul lor de pregătire și experiență, arata datele unui studiu realizat de compania de recrutare eJobs.

12% dintre managerii de resurse umane sunt de parere ca munca de acasa va fi adoptata si in 2021 de tot mai multe companii, in timp ce 9% cred ca anul viitor va marca reintoarcerea angajatilor la birou. In schimb, o treime dintre respondenți nu au asteptari optimiste de la urmatorul an.

Reconversia profesională va fi una dintre marile tendințe ale pieței muncii, susțin specialiștii din resurse umane.

Cei mai căutați candidați ai anului viitor vor fi specialiștii, urmați, la foarte mică distanță, de muncitorii calificați și apoi de tinerii din categoria de vârstă 18-24 de ani, mai relevă studiul citat.

Cu toate acestea, 2021 ar putea fi anul redresării economiei României, sustin reprezentanții mediului de afaceri.

Total
0
Shares
Total
0
Share