Platforma de măsurare a calităţii aerului Airly a primit o finanţare de 3,3 milioane de dolari pentru extinderea reţelei – Focus Prima TV

Platforma de măsurare a calităţii aerului Airly a primit o finanţare de 3,3 milioane de dolari pentru extinderea reţelei

Start-up-ul polonez în domeniul monitorizării calităţii aerului, Airly, a finalizat o rundă de finanţarea în valoare de 3,3 milioane de dolari, cu ajutorul căreia îşi va extinde reţeaua care utilizează inteligenţa artificială pentru măsurarea calităţii aerului la nivel global.

O parte din finanţarea primită va fi alocată pentru dezvoltarea şi extinderea reţelei din România, pentru a oferi acces la date referitoare la calitatea aerului în timp real şi gratuit.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis marţi AGERPRES, finanţarea a fost condusă de firstminute capital, un fond de investiţii cu capital de risc pentru startup-uri, cu sediul în Londra, condus de Brent Hoberman CBE şi care este susţinut de peste 70 de fondatori ai unor companii unicorn.

La momentul actual, printre utilizatorii Airly se află peste 600 de administraţii locale şi oraşe din întreaga lume sau companii. În prezent, compania are 35 de angajaţi.

În România, reţeaua Airly de monitorizare a calităţii aerului a fost lansată în anul 2018, alături de Philips România, şi include în prezent 115 senzori în 18 oraşe din ţară.

Prin utilizarea AI, Airly oferă informaţii esenţiale despre calitatea aerului şi poate estima nivelul de poluare pentru următoarele 24 de ore, cu o verificabilitate de până la 95%. Airly pune la dispoziţia clienţilor din întreaga lume o platformă cu informaţii despre calitatea aerului, prin instalarea de reţele de senzori care urmăresc toţi indicatorii cheie de poluare – particule (PM1, PM2.5, PM10) şi gaze (NO2, O3, SO2 şi CO). De asemenea, departamentul de Cercetare şi Dezvoltare al Airly poartă discuţii cu marile companii din industria mobilităţii pentru lansarea unor maşini şi scutere echipate cu senzori, pentru urmărirea calităţii aerului, dar la o rezoluţie şi mai mare.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share