Prădătorii sexuali de la catedră. Cazuri de comportament deviant al unor profesori faţă de copile de 7-12 ani - Focus Prima TV

Prădătorii sexuali de la catedră. Cazuri de comportament deviant al unor profesori faţă de copile de 7-12 ani

Inquam Photos/ Octav Ganea

Periodic, învăţământul românesc, unul plin de carenţe şi criticat continuu din motive întemeiate, este bulversat şi de alte scandaluri, unele dintre ele căpătând aspect penal. Nu face notă discordantă nici sistemul de educaţie din Neamţ, în centrul atenţiei opiniei publice fiind profesori care şi-au uitat menirea.

Au fost situaţii când cadre didactice au fost prinse că luau mită sau pretindeau alte favoruri materiale pentru a promova elevi, că măsluiau teze la diferite examene pentru cine trebuia, iar într-un caz acuzatul era traficant de ţigări. În unele speţe, cei de la catedră au fost inculpaţi pentru infracţiuni de natură sexuală.    Cel mai recent este de dată recentă. Pe 5 iulie 2021, Judecătoria Piatra Neamţ a decis arestarea lui Ştefan Burlacu, de 28 de ani, un profesor de sport care cochetase şi cu arbitrajul în fotbalul de Liga 3, acuzat fiind de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală. Cel în cauză ar fi avut un comportament deviant faţă de cinci eleve de la clasele unde preda, ele având vârste între 7 şi 12 ani. 

Total
0
Shares
Total
0
Share