Premierul Franței s-a vaccinat cu Astrazeneca – Focus Prima TV

Premierul Franței s-a vaccinat cu Astrazeneca

Inquam Photos /Octav Ganea

Premierul francez Jean Castex s-au vaccinat cu serul AstraZeneca. Şeful guvernului de la Paris a luat această decizie pentru a spori încrederea cetăţenilor în eficienţa vaccinului produs de compania anglo-suedeză. Încă trei state europene au instituit diferite forme de carantină.

La mai puțin de 24 de ore după ce Agenția Europeană a Medicamentului a confirmat că serul AstraZeneca este un produs sigur și eficient, premierul francez s-a vaccinat cu o primă doză. Evenimentul a fost televizat și a avut loc într-un spital din apropierea Parisului.

Pe lângă Franţa, şi Italia, Spania, Germania, Letonia, Lituania şi Cipru au anunţat reluarea vaccinării cu
AstraZeneca, după ce administrarea serului produs de compania anglo-suedeză a fost temporar întreruptă.

Între timp, în ultimele 24 de ore, Polonia a raportat peste 27 de mii de noi cazuri de infectare cu COVID-19, un record de la izbucnirea pandemiei în această ţară. Ca urmare, de mâine întreaga țară va intra în carantină.

În Franţa, incidenţa cazurilor de infectare a trecut de 400 de cazuri la 100 de mii de locuitori, iar secţiile de terapie intensivă ale spitalelor sunt pline. În acest context, guvernul a impus din această seară carantinarea Parisului și a altor 15 regiuni din Hexagon pentru următoarele patru săptămâni. Și locuitorii capitalei ucrainene Kiev vor trebui să se conformeze unor reguli mai stricte. În oraşul cu trei milioane de locuitori, peste 70% din paturile de spital sunt ocupate, iar sistemul sanitar din țara vecină se apropie de un punct critic.

Total
0
Shares
Total
0
Share