Premierul Ludovic Orban face o declaraţie de presă la Palatul Victoria, pe fondul informaţiilor conform cărora ar intenţiona să-şi depună mandatul – Focus Prima TV

Premierul Ludovic Orban face o declaraţie de presă la Palatul Victoria, pe fondul informaţiilor conform cărora ar intenţiona să-şi depună mandatul

Premierul Ludovic Orban face luni, la ora 19:00, o declaraţie la Palatul Victoria, pe fondul informaţiilor conform cărora ar intenţiona să-şi depună mandatul.

Executivul a anunţat în urmă cu puţin timp că Ludovic Orban susţine la ora 19:00 o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

Anunţul vine pe fondul informaţiilor potrivit cărora şeful Executivului ar intenţiona să demisioneze.

Informaţiile vine în condiţiile în care PNL a obţinut un scor mai mic decât se aştepta la alegerile parlamentare de duminică, iar în câteva zile, odată cu validarea rezultatului scrutinului, încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern, după coagularea unei majorităţi parlamentare.

Preşedintele Klaus Iohannis a admis luni că prezenţa slabă la vot ar fi putut fi determinată de faptul că mulţi oameni sunt pur şi simplu nemulţumiţi – de el, de partide, de întreaga clasă politică sau de anumite măsuri care au fost luate. 

Tot luni, Iohannis a subliniat că rezultatele alegerilor arată că nu există un câştigător clar ar acestor alegeri, iar dacă ne uităm pe rezultatele provizorii momentan vedem că PNL în 2016 obţinuse 20%, acum a obţinut 25%, deci o creştere clară. USR între timp, împreună cu PLUS a obţinut în 2016 8%, între timp au 15%, evident o creştere, iar PSD, care obţinuse 45%, a scăzut dramatic la 29%.

Total
0
Shares
Total
0
Share