Preoți amendați după ce au fost prinși într-un restaurant din Vaslui. Protopop: Am fost solicitați să sfințim mobila nouă – Focus Prima TV

Preoți amendați după ce au fost prinși într-un restaurant din Vaslui. Protopop: Am fost solicitați să sfințim mobila nouă

Mai mulți preoți din județul Vaslui, între care și protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, au fost surprinși de polițiști într-un restaurant din Bârlad, în seara de 8 martie, în timp ce sfințeau o masă.

Într-un salon al restaurantului se aflau șase preoți, protopotul, dar și alte persoane. În total, polițiștii au dat 10 amenzi, potrivit vremeanoua.ro.

Potrivit aceleiași surse, preoții ar fi fost solicitați de patronii restaurantului pentru a sfinți noul mobilier, în condițiile în care sunt interzise orice activități în interiorul restaurantelor din Bârlad, din cauza ratei crescute de Covid 19, de peste 3 la 1000 de locuitori.

Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nouă. Și ne-am trezit cu poliția. Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane. Preasfințitul a avut programat ceva și nu a stat, nu era acolo când a venit poliția. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva… că ar fi petrecere. Au fost, au văzut… să își facă poliția treaba, ce să facem noi?”, a declarat protopopul Vasile Lăiu pentru sursa citată.

Total
0
Shares
Total
0
Share