Preşedintele Biden a prezentat un plan de infrastructură major, în cadrul unui program economic amplu, de 2.000 de miliarde de dolari – Focus Prima TV

Preşedintele Biden a prezentat un plan de infrastructură major, în cadrul unui program economic amplu, de 2.000 de miliarde de dolari

WILMINGTON, DE – SEPTEMBER 24: Democratic candidate for president, former Vice President Joe Biden makes remarks about the DNI Whistleblower Report as well as President Trumps ongoing abuse of power at the Hotel DuPont on September 24, 2019 in Wilmington, Delaware. (Photo by William Thomas Cain/Getty Images)

Preşedintele american Joe Biden a prezentat, miercuri, un plan de infrastructură major, constând în construcţii de drumuri şi poduri, în cadrul unui program economic amplu, în valoare de aproximativ 2.000 de miliarde de dolari, care mai prevede măsuri de combatere a schimbărilor climatice şi de dezvoltare a serviciilor sociale, cum ar fi îngrijirea vârstnicilor, transmite Reuters. 

Biden intenţionează să implice corporaţiile americane în acest program, a cărui valoare va urca la un total de 4.000 de miliarde de dolari, după prezentarea părţii a doua planului, în luna aprilie.

Cuplată cu pachetul de ajutoare pentru pandemia de Covid-19, de 1.900 de miliarde de dolari, iniţiativa în domeniul infrastructurii va conferi un rol mai important guvernului federal în economia SUA faţă de cel avut în trecut, cu o pondere de cel puţin 20% în producţia anuală.

Programul, prezentat miercuri de Biden la un eveniment organizat la Pittsburgh, creează condiţiile pentru un nou conflict în Congres, unde membrii sunt în mare parte de acord că investiţiile de capital sunt necesare, dar sunt divizaţi în privinţa sumei totale şi a includerii unor programe care în mod tradiţional sunt considerate ca servicii sociale. Un motiv de conflict va fi însăşi modalitatea de finanţare a programului.

Total
0
Shares
Total
0
Share