Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a fost stabilită strategia campaniei de vaccinare anti-Covid în România, Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, fiind numit coordonatorul acesteia. – Focus Prima TV

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a fost stabilită strategia campaniei de vaccinare anti-Covid în România, Valeriu Gheorghiţă, medic la Spitalul Militar Central, fiind numit coordonatorul acesteia.

ohannis a menționat că, în timpul ședinței care a avut loc marți, la Palatul Cotroceni, au fost stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării anti-Covid-19, echipele de vaccinare, locațiile unde se va efectua procesul, precum și programarea populației.

Întrebat dacă Guvernul Orban ar trebui să plece acasă ca urmare a incendiului de la Piatra Neamţ, Iohannis a precizat că “nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă”.

 Am avut o nouă ședință pentru pregătirea campaniei de vaccinare anti-Covid-19.

România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător această campanie.

– După elaborarea strategiei de vaccinare anti-Covid-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă.

– A fost desemnat un coordonator al campaniei de vaccinare, în persoana lui Valeriu Gheorghiță, medic la Spitalul Militar.

– Vaccinarea se va face etapizat, cu anumite grupe de populație: personalul medical în primă fază, grupele de risc, sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie etc.

– Au fost stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării anti-Covid-19, echipele de vaccinare, locațiile unde se va efectua procesul, precum și programarea populației.

Klaus Iohannis, despre tragedia de la Piatra Neamț

– Sunt alături de familiile îndoliate și le urez sănătate celor care au suferit în acest incendiu.

– Mulțumesc celor care s-au implicat imediat și vreau să transmit aprecierea mea pentru tânărul medic Cătălin Denciu, care și-a pus în pericol propria viață pentru a-i salva pe alții.

– Sistemul sanitar trebuie regândit din temelii.

– Nu voi comenta ancheta în curs de la Piatra Neamț, dar să nu ne limităm la a-i identifica pe cei care au greșit tehnic, punctual, pentru că problema este mai gravă decât atât. Este și un vinovat moral, cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament și a cerut oamenilor să nu respecte regulile în pandemie.

– La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spitale de capul lor, refuzând să colaboreze cu DSP. Autoritățile locale PSD-iste pun permanent piedici deciziilor centrale.

– Această situație nu poate continua așa, România are nevoie de reforme profunde, care sunt posibile doar cu sprijinul unei majorități parlamentare.

sursa: stirileprotv.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share