Prima femeie de culoare, pe o monedă - Focus Prima TV

Prima femeie de culoare, pe o monedă

Fosta poetă și activistă americană, Maya Angelou este prima femeie de culoare care va apărea pe o monedă din SUA. Decizia a venit ca parte a programului ” Femei Americane pe moneda de 25 de cenți ” , mișcare propusă de prima femeie secretar al trezoriei SUA, Janet Yellen.

Maya Angelou a fost prima femeie de culoare care a scris și a recitat un poem la o inaugurare prezidențială.

Angelou a devenit cunoscută după publicarea autobiografiei din 1969, ” Știu de ce cântă păsările în colivie”, carte care relatează copilăria sa. În 2010, cu 4 ani înainte să moară, a primit cea mai înaltă distincție civilă americană din partea președintelui SUA de atunci, Barack Obama. De-a lungul vieții, Maya Angelou a scris peste 30 de best-seller-uri , dintre 7 autobiografii. Cuvintele lui Angelou au oferit susținere morală multor persoane care au știut să învețe din experiențele ei de viață.

Statele Unite plănuiesc să emită alte 20 de monede de 25 de cenți cu chipurile altor femei americane care au avut un puternic impact în istoria țării. Printre ele se numără și Sally Ride, prima femeie astronaut ,și Anna May Wong, prima vedetă chinezo-americană de la Hollywood.

Total
0
Shares
Total
0
Share