Prima platformă dedicată pacienților cu boli pulmonare - Focus Prima TV

Prima platformă dedicată pacienților cu boli pulmonare

Pacienții cu boli pulmonare au de astăzi o platformă special dedicată afecțiunii de care suferă. Se întâmplă la Timișoara acolo unde medicii de la spitalul Victor Babeș au pus la punct interfața online. România ocupă un nedorit loc în topul statelor cu cea mai mare incidență a bolilor sistemului respirator. În cazul tuberculozei, suntem pe primul loc în Europa.

Acesta este doar una din poveștile celor care suferă de afecțiuni pulmonare. Doar în cazul astmului, sunt diagnosticați aproximativ 1 milion de pacienți. În acest context, 20 de specialiști ai Spitalului ,,Victor Babeș” dinTimișoara au realizat această pagină de internet unică în România, care permite inclusiv intrarea în conferințe live, o dată pe săptămână cu pacienții.

Zece patologii pulmonare, dar si exercitii de respirație, de recuperare post COVID, informatii despre investigațiile imagistice, explorări funcționale, informatii legate de renunțarea la fumat, dar și vitaminoterapia, se numără printre subiectele prezentate în cadrul platformei.

Pneumologii timișoreni spun că pandemia a arătat că informatizarea medicală este viitorul. Iar cu cât vor fi mai multe asemenea platforme, realizate de profesioniști în domeniu, cu atât societatea românească va fi mai sănătoasă.

Total
0
Shares
Total
0
Share