Primarul Radu Mihaiu vrea limitarea vitezei în zona Andronache - Focus Prima TV

Primarul Radu Mihaiu vrea limitarea vitezei în zona Andronache

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, vrea limitarea vitezei în zona Andronache, unde sâmbătă s-a produs un grav accident rutier soldat cu moartea a două fete, menţionând însă că este nevoie ca străzile să se afle în administrarea autorităţii locale, pentru ca aceasta să poată interveni acolo unde este cazul.

“Sunt mai multe solicitări cu privire la zona Andronache. Există şi o decizie cu privire la zona Andronache pentru limitarea vitezei la 30 de kilometri pe oră. Este votată, este decisă, trebuie pusă în aplicare şi pentru punerea în aplicare Administraţia Străzilor trebuie să-şi prioritizeze bugetul şi nu a prioritizat bugetul pentru aceste locuri. (…) Va trebui să cerem ca străzile să fie în administraţia Primăriei de sector, aşa cum e normal, pentru a putea prelua şi responsabilitatea financiară şi legală, dar şi posibilitatea de a interveni, acolo unde este cazul. Nu este singura zonă care are nevoie de limitatoare de viteză. Mai sunt zone în sector care au nevoie de limitatoare de viteză şi, din păcate, aşteptăm prea mult pentru ca ele să fie implementate şi ar trebui să le putem implementa noi”, le-a transmis Radu Mihaiu, luni, mai multor locuitori din zona unde a avut loc accidentul.

Potrivit acestuia, nu se pot implementa foarte repede măsuri pentru limitarea vitezei în zona Andronache, pentru că Primăria de sector nu are în prezent atribuţii în domeniu.

“Primăria de sector nu poate cheltui bani pentru lucruri care nu se află în administrarea proprie. Dacă nu se află în administrarea proprie şi cheltuim banii pe ceva de acest fel se poate chema deturnare de fonduri şi vine Curtea de Conturi la noi, vine DNA-ul”, a explicat primarul.

Sâmbătă după-amiază, o femeie de 57 de ani a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care autoturismul a fost proiectat pe trotuar, lovind o fetiţă de 6 ani şi o fată de 21 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate. 

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share