Primarul Sucevei: Nu se pot deschide centrele de vaccinare anti-COVID. Doar trei medici s-au oferit voluntari – Focus Prima TV

Primarul Sucevei: Nu se pot deschide centrele de vaccinare anti-COVID. Doar trei medici s-au oferit voluntari

În municipiul Suceava nu pot fi deschise centre de vaccinare împotriva COVID-19, deoarece nu există cadre medicale dispuse să le deservească, a declarat miercuri Ion Lungu, primarul orașului, într-o conferinţă de presă.

Primarul Sucevei făcut apel către cadrele medicale din municipiu să se alăture campaniei de vaccinare pentru că, până în prezent, un număr insuficient şi-a exprimat dorinţa în acest sens.

„Noi am avut discuţii la DSP, ne-am adresat Colegiului Medicilor cu o adresă, am avut discuţii la Primărie cu preşedinta asociaţiei medicilor de familie, cu medici de familie. Ne-ar trebui o structură de minim zece medici, 20 de asistenţi medicali şi zece registratori, dacă mergem pe un singur flux de vaccinare. Din păcate, sunt doar trei medici doritori. Nu avem un echipaj complet să deschidem măcar un centru. Noi vrem să deschidem, în primă etapă, două centre, cum am discutat şi cu DSP, cel de la Colegiul Naţional ‘Ştefan cel Mare’ şi cel de la Şcoala nr 11 din cartierul Burdujeni”, a spus Ion Lungu, potrivit Agerpres.

Edilul a explicat că niciun medic nu vrea să fie coordonator deoarece nu se dă indemnizaţie suplimentară şi că toţi sunt plătiţi la fel.

Total
0
Shares
Total
0
Share