Procesiune la Ierusalim – Focus Prima TV

Procesiune la Ierusalim

Catolicii și protestanții din întreaga lume serbează astăzi Duminica Floriilor, ziua în care Iisus Hristos a intrat în
Ierusalim. Iar anul acesta credicioșii au o rază de speranță pentru că pe măsură ce crește numărul vaccinaților, se
relaxează și restricțiile pentru credincioși. La Ierusalim a fost posibilă procesiunea tradițională prin orașul vechi. Însă la Vatican ceremoniile au fost anulate și anul acesta, iar Papa Francisc a susținut slujba în catedrala Sfântul Petru care era aproape goală.

Cu ramuri de palmier în mâni, zeci călugări și preoți au participat la o procesiune pe Via Dolorosa din Ierusalim, pe drumul despre care se spune că ar fi mers Iisus Hristos până la Golgota, unde a fost crucificat. Spre deosebire de anul trecut, când toate bisericile din Orașul Sfânt au fost închise, anul acesta Biserica Sfântului Mormânt a fost deschisă pentru Sărbătoarea Floriilor.

În condițiile în care peste jumătate din populația Israelului a fost vaccinată cu ambele doze, restricțiile au fost relaxate astfel încât credicioșii se pot reuni în grupuri mai mici. Dar și anul acesta din Ierusalim lipsesc turiștii străini, care obișnuiau să umple bisericile și străzile în anii dinaintea pandemiei.

La Vatican, Papa Francisc a oficiat slujba de Florii în interiorul catedralei Sfântul Petru, în prezența a doar 120 de
preoți și călugărițe. Față de anii precedenți pandemiei, când mii de oameni se înghesuiau în imensul lăcaș de cult, acum catedrala părea goală.

Iar criza economică este vizibilă și la Vatican, unde au fost reduse salariile cardinalilor.

Menționarea diavolului nu este o noutate. Încă de la preluarea mandatului său, în 2013, Papa Francisc a spus clar
că el crede în existența reală a Diavolului, iar în urmă cu 3 ani a scris într-un document oficial că este greșit să se
creadă că Diavolul este un mit. Pe de altă parte, Papa a șchiopătat vizibil în drumul său spre altar, pentru că suferă în continuare de sciatică și are probleme când trebuie să meargă.

Total
0
Shares
Total
0
Share