Profesoara care predă dragoste de carte – Focus Prima TV

Profesoara care predă dragoste de carte

Ionelia Burghelea este un dascăl în adevăratul sens al cuvântului. Nu le predă elevilor doar inforomațiile generale, ci îi învață să iubească o activitate care îi ajută să devină oameni mari: lectura. Orele, deși suplimentare, sunt o încântare, iar singurul regret al copiilor este că trec prea repede.

Este doar una dintre metodele prin care profesoara Ionelia Burghelea îi învață pe copii să prețuiască lectura. Orele trec altfel atunci când elevii citesc cu plăcere. Mai mult, dascălul îi ajută pe copii să înțeleagă textul și să pătrundă înțelesul ascuns al acestuia.

Profesoara a decis să organizeze câte o oră suplimentară de lectură la clasele de gimnaziu pentru a-i face pe copii să citească mai mult. Și să se dezvolte frumos.

Cu un dascăl priceput alături, copiii au prins drag de citit.

Nici cărțile contemporane din literatura universală nu le sunt străine copiilor. Profesoara merge cu ei la bibliotecă, unde le face trei propuneri. Apoi, fiecare își alege cartea pe care o va citi.

Creativă și mereu dornică să găsească alte și alte modalități care să-i stimuleze pe copii spre lectură, profesoara a creat și un lanț al personajelor.

Mircea Eliade, Marin Preda, Nichita Stănescu, Lev Tolstoi și Andre Gide, dar și autori contemporani precum Isabel Allende și Eric Emmanuel Schmitt se numără printre autorii preferați ai profesoarei,
Dintr-o cititoare pasionată, profesoara Ionelia Burghelea a devenit și autoare. A publicat un volum de poezii, intitulat Rostire.

Total
0
Shares
Total
0
Share