Profesorii ies în stradă – Focus Prima TV

Profesorii ies în stradă

Șirul prea lung de amânări legate de mărirea salariilor din învățământ îi poate scoate pe profesori în stradă. Peste 5 mii de cadre didactice din toată țara au trimis o petiție către premierul Florin Cîțu în care cer să le fie plătiți așa cum li s-a promis în repetate rânduri.

Conform planului bugetar de anul trecut, angajații din învățământ urmau să primească de la 1 septembrie 2020 venituri cu 16 la sută mai mari. Însă, în urma rectificării bugetare din luna august, Ministerul Educației condus la acea vreme de Monica Anisie, a anunțat că amână creștrea salariilor pentru luna septembrie a anului 2021.
Cu toate acestea, comisiile de specialitate din Parlament au aprobat rectificarea bugetară, însă, cu două amendamente ale Social Demcoraților care prevedeau creșterea pensiilor, alocațiilor și salariilor din învățământ. Fostul premier Ludovic Orban spunea atunci că va ataca amendamentele la CCR și că banii care trebuiau alocați profesorilor vor fi folosiți pentru a acoperi alte cheltuieli.
Nici în 2021 cadrele didactice nu vor primi mai mulți bani. Executivul a decis înghețarea salariilor la nivelul din decembrie 2020. Totuși, salariul minim net va crește cu…40 de lei.
Angajații din învățământ se simt nedreptățiți și amenință cu proteste.

Peste 5000 de profesori din toată țara au semnat o petiție prin care cer respectarea legii și majorarea salariilor așa cum a votat legislativul.

Actualul ministru al educației, Sorin Cîmpeanu a declarat la finalul anului că pentru bugetul pe 2021 alcoarea banilor pentru creșterea salariilor din învățământ reprezintă una dintre priorități.

Total
0
Shares
Total
0
Share