Prognoza meteo: Frigul pune stăpânire pe România. Unde va ninge viscolit – Focus Prima TV

Prognoza meteo: Frigul pune stăpânire pe România. Unde va ninge viscolit

Frigul ne dă bătăi de cap şi în următoarele zile. Răcirea va fi accentuată, iar în nordul ţării se anunţă lapoviţă, în timp ce la munte va ninge viscolit.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), miercuri, 7 aprilie, vremea se va răci accentuat în majoritatea regiunilor, devenind deosebit de rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.  

În nord, nord-est şi centru, precum şi în zonele deluroase nebulozitatea va persista şi se vor semnala precipitaţii, îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În regiunile vestice, pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar în cele sud-estice va ploua.

La munte va ninge viscolit şi se va depune strat de zăpadă, local mai consistent.   Vântul va avea intensificări în mare parte din ţară, în special pe parcursul zilei, cu rafale de peste 80…100 km/h în zona montană înaltă, precum şi în sudul şi estul ţării, unde vitezele vor depăşi local 55…65 km/h. Cu probabilitate mai ridicată în regiunile extracarpatice şi în cele centrale, noaptea şi dimineaţa se va semnala brumă.

Total
0
Shares
Total
0
Share