Proteste în Republica Moldova – agricultorii dau buzna cu tractoarele în Parlament – Focus Prima TV

Proteste în Republica Moldova – agricultorii dau buzna cu tractoarele în Parlament

De două zile Parlamentul din Republica Moldova este asediat de agricultori basarabeni. In prima zi a acțiunii de protest s-a intrat chiar cu tractoarele pe scările clădirii, până în apropierea ușilor de acces ale clădirii Parlamentului din țara vecină, aflăm de la colegii nostri de la agrobiznes.md.

Producătorii agricoli protestează de mai multe zile în centrul Chișinăului, fiind nemulțumiți de prevederile bugetul pentru 2021, prevederile votate la Legea bugetar-fiscală ce vizează agricultura și a modului în care se acordă compensațiile pentru pierderile pe care le-au suportat din cauza secetei.

Agricultorii au suferit pierderi uriașe după o vară secetoasă. Unele culturi au fost compromise în totalitate. In loc să subvenționeze fermierii, Guvernul moldovean a decis să majoreze cota TVA.

Cu două zile în urmă au avut loc altercații între protestatari și polițiști, care au folosit gaze lacrimogene, iar fermierii din Republica Moldova au fost blocați de forțele de ordine atunci când au încercat să urce cu tractoarele pe scările Parlamentului.

Asociații din sectorul agroalimentar au înaintat o solicitare oficială autorităților și și-au manifestat nemulțumirea față de decizia Guvernului de a majora cota TVA de la 8% la 12%, încă de acum 2 săptămâni.

Total
0
Shares
Total
0
Share