Proteste în Valea Jiului. Minerii refuză să iasă din subteran pentru că nu și-au primit salariile. Când vor primi aceștia banii – Focus Prima TV

Proteste în Valea Jiului. Minerii refuză să iasă din subteran pentru că nu și-au primit salariile. Când vor primi aceștia banii

Digi24

Iau amploare protestele minerilor din Valea Jiului. După ce aproximativ 100 de ortaci de la Lupeni s-au blocat în subteran încă de marți, acum minerii de la Livezeni au recurs la același gest. Refuză să iasă din galerii. La Vulcan, protestul are loc în fața minei. Oamenii sunt supărați pentru că salariile au întârziat. Protestele agravează situația de la termocentrala Mintia, care a rămas fără cărbune.

Anamaria Ianc, jurnalist Digi24: Oamenii sunt hotărâți să nu-și reia munca și să blocheze întreaga activitate până nu vor primi un răspuns care să-I ajute să meargă mai departe.

Peste 200 de mineri de la exploatările de cărbune Lupeni, Vulcan şi Livezeni au protestat vineri dimineaţa în faţa sediului administrativ al Minei Lupeni, nemulţumiţi că plata drepturilor băneşti pe luna ianuarie este întârziată.

Minerii solicită intervenţia ministrului Energiei, Virgil Popescu, în deblocarea situaţiei de criză.

Total
0
Shares
Total
0
Share