Protestele minerilor continuă – Focus Prima TV

Protestele minerilor continuă

News.ro

După 7 zile de proteste, minerii au primit doar promisiuni. Au amenințat că vin în București daca Guvernul nu le plătește salariile restante. Ministrul Muncii i-a asigurat că până pe vineri își vor primi drepturile. Care a fosr reacția ortacilor la mesajul Ralucăi Turcan, aflați la știri. Minerii amenință cu o nouă mineriadă dacă nu își primesc salariile restante! Este a șaptea zi consecutiv când protestează! Sute de ortaci s-au adunat în această dimineață în fața Complexului Energetic din Hunedoara, pentru a cere statului să le plătească toate datoriile restante! Tot astăzi au avut loc și negocieri între liderii minerilor și ministrul Energiei,
în urma cărora s-a ajuns și la o înțelegere.

Sute de mineri s-au strans în fața Complexului Energetic Hunedoara și au cerut plata integrală a salariilor și a beneficiilor restante. Supărați că sunt ignorați de atâtea zile, mulți au amenințat cu o nouă mineriadă.

În timp ce pe Valea Jiului se protesta, la București liderii sindicali negociau cu Ministrul Muncii. După mai bine de o oră de discuții, Raluca Turcan a anunțat că aceasta criza a luat sfârșit. Cei 3.000 de mineri își vor primi integral restanțele în zilele ce urmează.

Promisiunile de la București nu i-au convins pe minerii care au urmărit în direct conferinta Ralucai Turcan. Ortacii au vrut ceva oficial care să le garanteze drepturile.

Extrem de vehement, Primarul Devei i-a a acuyat pe mineri că din cauza grevei lor are de suferit un oraș întreg.

Complexul Energetic Hunedoara va avea la dispoziție 3 luni să se organizeze și să prezinte un plan de dezvolatre și funcționare pe termen lung a activității.

Total
0
Shares
Total
0
Share