Pucioasa va reveni în lumea bună a turismului. În stațiunea balneară se lucrează de zor pentru a redeveni atractivă pentru turiști – Focus Prima TV

Pucioasa va reveni în lumea bună a turismului. În stațiunea balneară se lucrează de zor pentru a redeveni atractivă pentru turiști

Frumusețea naturii de aici este completată de o resursă foarte valoroasă. Este vorba de izvoarele cu apă sulfuroasă folosite în tratamente balneoclimaterice. Pucioasa ar trebui să fie o stațiune care să rivalizeze cu altele, de același fel, din restul Europei. Momentan, arată cam așa: întregul oraș este un șantier făcut desigur pe bani europeni. Rămâne să vedem în cât timp se vor dezvolta suficiente facilități ca aici să poată veni turiști să se bucure de apele sufluroase și de frumusețea naturii.

Cristina Cileacu, jurnalist Digi24: Suntem la Pucioasa, într-o staţiune balneoclimaterică. Ştiu că ceea ce se vede în jurul meu nu arată ca şi cum vrei să vii în locul acesta să-ţi faci vacanţa, dar îl avem invitat pe primarul din Pucioasa, dl Constantin Ana. Suntem pe un drum care va fi, pentru că în momentul acesta vedem că este un şantier aici.
Constantin Ana, primar Pucioasa: Da, practic este primul proiect european pe care noi l-am depus, ajunge ușor-ușor la maturitate, sper că în vară îl vom termina. Suntem pe o bucată de drum încă nepregătită, care în trei luni de zile probabil va fi dată la gata, e vorba de un proiect pentru modernizarea infrastructurii turistice în orașul Pucioasa și de accesibilizarea zonelor de interes. Practic, pe lângă faptul că aici avem sursa de sulf, materia primă de bază pentru tratamentul balnear, tot aici avem o zonă de interes imensă unde vor apărea alte două proiecte importante, tot pe fonduri europene. Este vorba de zona de agrement Moțăianca și de viitorul hotel al stațiunii Pucioasa, pe care noi îl avem deja prins în masterplanul de turism al României.

Total
0
Shares
Total
0
Share