Radu Țincu, medic ATI: ”Decât să ne vaccinăm de 4 ori pe an, mai bine modificăm compoziția vaccinului” - Focus Prima TV

Radu Țincu, medic ATI: ”Decât să ne vaccinăm de 4 ori pe an, mai bine modificăm compoziția vaccinului”

Vaccinarea cu mai multe doze pe an împotriva noului coronavirus nu este o măsură eficientă, crede medicul ATI Radu Țincu. Acesta a declarat la un post de televiziune că soluția pe termne lung este adaptarea compoziției vaccinului astfel încât acesta să fie eficient aproximativ 1 an, ca în cazul serului antigripal.

”Nu o să putem să biciuim sistemul imunitar la nesfârşit ca să ajungem cu acest nivel de anticorpi încât să elimine variante mutante. Cred că la un moment dat, ca şi în cazul gripei, trebuie să modificăm compoziţia vaccinului astfel încât ea să fie suficient de potrivită pentru a neutraliza aceste variante virale”, a declarat dr. Radu Țincu la Antena 3.

”Decât să ne vaccinăm într-un an de zile de patru ori mai bine modificăm compoziţia vaccinului pentru variantele circulante şi ne vaccinăm o dată pe an. Până la acest moment nu avem niciun studiu ştiinţific care să ateste eficienţa celei de-a patra doze care să crească gradul de protecţie pentru varianta Omicron. În acest moment sunt doar speculaţii cu privire la aceasta a patra doză. Au fost state care s-au grăbit să o administreze fără să existe studii ştiinţifice publicate”, a mai spus medicul.

Total
0
Shares
Total
0
Share