Record de infectări în SUA - Focus Prima TV

Record de infectări în SUA

Peste jumătate din populatia Europei se va infecta cu Omicron în următoarele şase luni! Avertismentul vine de la
Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Deja SUA se confruntă cu un val record de imbolnăviri. Au fost înregistrate
1,35 milioane de noi infectări în ultimele 24 de ore! Este un nou record la nivel global de la începutul pandemiei!

Rata mortalității la nivel mondial continuă să fie ridicată, mai ales în țările cu o rată scăzută de vaccinare. De la inceputul anului, săptamanal, 1% din populația a 26 de state din lume s-a imbolnăvit. Iar previziunile sunt sumbre

În SUA nu doar numărul infectărilor a atins un nou record ci și cel al spitalizărilor. În ultimele 3 săptămâni, numărul celor care au avut nevoie de spitalizare s-a triplat si a ajuns la 130.000 de mii in prezent. Pe acest fond, Casa Albă a anunțat noi măsuri. Autoritățile vor pune la dispoziția cetățenilor peste 500 de milioane de teste rapide care vor putea fi comandate gratuit și livrate la domiciliu, printr-un site al guvernului.

Autoritățile americane recomandă efectuarea unui test antigen după perioada de izolare care a fost acum redusă la 5 zile. Dacă rezultatul iese pozitiv, se recomandă o perioadă de încă 5 zile de izolare iar dacă e negativ, se recomandă purtarea măștii pentru 5 zile. Chiar și așa, autoritățile spun că testele rapide nu sunt neapărat cele mai eficiente.

Până când testele vor fi disponibile în SUA, autoritățile recomandă izolarea și distanțarea socială pentru cei care
prezintă simptome sau care au intrat în contact direct cu o persoană infectată.

Total
0
Shares
Total
0
Share