Record de înmormântări în Marea Britanie – Focus Prima TV

Record de înmormântări în Marea Britanie

Aflată pe un nedorit loc întâi în Europa în ceea ce privește decesele cauzate de noul coronavirus, Marea Britanie se confruntă cu o situație fără precedent. Firmele de pompe funebre sunt sufocate de numărul mare de solicitări.

Numărul persoanelor răpuse de COVID-19 în Marea Britanie a ajuns la peste 100 de mii de persoane. Iar această realitate statistică seacă se traduce în imagini greu de privit. Este și cazul uneia dintre cele mai mari firme londoneze de pompe funebre.

Numărul înmormântărilor s-a dublat iar sistemul riscă să intre în colaps. Zeci de corpuri neînsuflețite rămân în morgile spitalelor pe o perioadă nedefinită. Iar amploarea fenomenului crește de la o zi la alta.

Potrivit Asociației Naționale a Directorilor de Case Funerare din Marea Britanie, în 2020 au avut loc cu aproximativ 90.000 mai multe înmormântări decât în anul precedent. Veștile proaste nu se opresc însă aici. Un simbol al luptei împotriva coronavirusului, căpitanul Tom Moore, veteranul de război
care a reusit să strângă peste 33 de milioane de lire sterline pentru sistemul de sănătate britanic, a fost internat la Terapie Intensivă în urma infectării cu noul coronavirus.

Total
0
Shares
Total
0
Share