Redeschiderea școlilor, riscantă. De ce refuză profesorii să se vaccineze? Expert: Ocupați cu școala online, probabil nu s-au informat – Focus Prima TV

Redeschiderea școlilor, riscantă. De ce refuză profesorii să se vaccineze? Expert: Ocupați cu școala online, probabil nu s-au informat

Redeschiderea școlilor este o decizie riscantă, în condițiile în care, pe de o parte, există o mare reticență privind vaccinarea în rândul profesorilor, iar pe de altă parte, apar mutații ale virusului care fac mai vulnerabili la infecții copiii, iar aceștia pot transmite mai departe virusul către membrii familiei, a explicat la Digi24 Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică.

„Doar vaccinarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar nu asigură un status imunologic, în așa fel încât să permită imediat deschiderea școliilor”, a subliniat Ioana Stăncel.

Decizia privind deschiderea școlilor este o decizie complexă, care ia în considerare toate evenimentele epidemiologice, nu numai cele de imunitate. Pentru că dacă vaccinăm profesorii – dacă doresc să se vaccineze, pentru că am văzut unele studii care spun că mai mult de jumătate, 60 la sută, refuză vaccinarea – , dacă nu putem să-i vaccinăm pe toți, pentru că este un act voluntar, cu consimțământul fiecărui individ, și dacă observăm că apar mutații, apar tulpini care au o tropicitate pentru copii, pentru vârstele mici, copiii nefiind persoane vaccinabile, riscul foarte mare este să existe epidemii în rândul copiilor sau în rândul copiilor care transmit acasă”, a explicat Ioana Stăncel. 

Total
0
Shares
Total
0
Share