Regina bugetarilor, din greșeală - Focus Prima TV

Regina bugetarilor, din greșeală

O ilustră necunoscută a ajuns peste noapte una dintre cele mai cunoscute personaje din România. Potrivit propriei declaraţii de avere, Aurelia Surulescu, directoarea Autorității Rutiere Române ar fi cel mai bogat bugetar din ţară. Veniturile lunare declarate de aceasta în 2019 s-ar ridica la aproximativ 18 mii de euro. Adică echivalentul a 45 de salarii medii. Contactată de PRIMA TV, Aurelia Surulescu susţine că lucrurile nu stau chiar aşa.

Aurelia Surulescu ocupă funcţia de director general al Autorității Rutiere Române din anul 2014. Şi-a început cariera de jos. A debutat ca prelucrător prin aşchiere şi şi-a finalizat studiile universitare la o facultate privată neacredită când împlinise deja 40 de ani. Odată cu intrarea în politică a început şi avansul său impresionant. A intrat însă în atenţia opiniei publice odată cu publicarea ultimei declaraţii de avere. Potrivit documentului, doar din salariu de la ARR, Aurelia Surulescu ar fi avut venituri anuale de peste 714 mii de lei. Ceea ce echivalează cu o leafă lunară de 18 mii de euro. Totul este o uriaşă eroare, spune directoarea care susţine că a completat greşit declaraţia de avere.

Chiar şi în condiţiile în care salariul său ar fi de 10 ori mai mic decât cele trecut în declaraţia de avere, Aurelia Surulescu rămâne unul dintre bugetarii de lux. Aşa cum singură admite, restul veniturilor pe care le încasează de la stat sunt trecute corect în document. Şi nu sunt deloc mici.

Concret, pe lângă salariul de la ARR, Aurelia Surulescu a încasat o sumă totală anuală de peste 300 de mii de lei în urma calităţii sale de membru în Consiliul de Administraţie şi de evaluator de competenţe profesionale. Un calcul sumar arată că veniturile sale lunare depăşesc suma de 6 mii 500 de euro. O sumă care o propulsează direct în topul bugetarilor de lux, care încasează mai mulţi bani de la stat decât preşedintele statului sau Patriarhul Bisericii Ortodoxe.

Total
0
Shares
Total
0
Share