A început cel mai lung şi strict post din an

A început cel mai lung şi strict post din an

A început cel mai lung post din an şi cel mai strict. Asta din cauză că vor fi doar 2 dezlegări la peşte în cele 40 de zile. Postul Paştelui este de altfel unul cu mare însemnătate pentru credincioşi dar şi o ocazie pentru detoxifiere. Şi asta pentru că trebuie să renunţe la carne, ouă şi lactate. Numai că detoxul mult aşteptat poate avea efecte nedorite, spun specialiştii.

Rugăciune, milostenie, fapte bune şi abţinere de la mâncărurile de dulce. Postul Paştelui este o ocazie pentru creştinii ortodoxi să îşi arate credinţa prin sacrificiul pe care îl fac în cele 40 de zile, iar pentru mulţi această perioadă este una binecuvântată.

Postul Paştelui este văzut ca o călătorie către Învierea Domnului. Pentru cei mai mulţi însă postul înseamnă doar abţinerea de la anumite preparate care conţin carne, ouă sau lapte. Numai că ceea ce se numeşte şi o perioadă de detox, poate fi, de fapt, o perioadă în care unii mai mult se îmbolnăvesc.

Postul ţinut în toată această perioadă poate duce la apariţia anemiei, spun specialiştii, din cauza carenţei mari de vitamina B12 produsă de dieta vegetariană. În plus, alimentele de post pot fi adevărate capcane şi în loc să avem parte de un detox, am putea mai degrabă să ne intoxicăm cu substanţe chimice.

O altă problemă a produselor de post poate fi conţinutul în exces de sare şi zahăr. Specialiştii ne recomandă să citim cu atenţie eticheta produselor înainte să le cumpărăm în ideea că sunt sănătoase.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt