Restaurantele din Grecia resimt impactul inflaţiei; preţul mediu al popularei souvlaki a crescut cu 30%

Restaurantele din Grecia resimt impactul inflaţiei; preţul mediu al popularei souvlaki a crescut cu 30%

În timp ce restaurantele din Grecia se pregătesc pentru sezonul de vară, urmăresc cu atenţie impactul posibil dăunător al inflaţiei, scos în evidenţă pe deplin de preţul souvlaki, o gustare populară atât în rândul localnicilor cât şi al turiştilor, care a crescut în medie cu 30%, cu mult peste inflaţia de 10%, aflată la rândul ei la un maxim al ultimilor 28 de ani, transmite Reuters. 

Gustarea clasică de carne la grătar învelită în lipie, cu salată şi iaurt cu usturoi, costă acum 3,30 euro (3,55 dolari), în medie, în zona Atenei, cu 30% mai mult decât vara trecută.

În condiţiile în care costul principalelor ingrediente ale  souvlaki - carne, legume şi ulei de floarea-soarelui - este în creştere puternică, împreună cu preţurile energiei, din cauza impactului războiului şi al pandemiei de Covid-19 asupra lanţurilor de aprovizionare, acest lucru evidenţiază unele dintre principalele presiuni cu care se confruntă economia mondială

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt