Restricții relaxate în Italia, Bulgaria și Polonia – Focus Prima TV

Restricții relaxate în Italia, Bulgaria și Polonia

State europene precum Italia, Bulgaria și Polonia încep să renunțe la restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. La polul opus, însă, autoritățile din Grecia, Franța și Austria înăspresc măsurile restrictive, ca urmare a creșterii numărului de infectări. În acest timp, cancelarul Angela Merkel promite vaccinarea tuturor cetățenilor germani într-un timp foarte scurt.

Bulgaria au ridicat o parte dintre restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus și au permis redeschiderea mallurilor, a cinematografelor și a sălilor de sport. Și oficialii din Polonia au luat o măsură asemenătoare, însă doar prin redeschiderea centrelor comerciale. În mai multe regiuni ale Italiei au fost redeschise barurile, restaurantele, dar și faimoasele muzee de la Vatican.

Pe de altă parte, autoritățile din Grecia au închis 200 de școli după ce au fost găsite noi cazuri de infectare cu COVID-19, la doar trei săptămâni de la redeschidere. În plus, Franța a introdus controale mai stricte la granițele sale, inclusiv la granița cu Elveția, pe care mii de oameni o traversează zilnic pentru a se deplasa la locurile de muncă. O intensificare semnficativă a controalelor la frontieră a fost anunțată, de
asemenea, și de cancelarul Austriei.

În acest timp, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, le-a promis tuturor germanilor că le va oferi vaccinul pentru COVID-19 până la sfârșitul verii. De asemenea, oficialul german a anunțat angajarea altor doi producători de vaccinuri în producția de vaccinuri pentru statul german, pe lângă Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

La mai puțin de două luni de la lansare, peste 100 de milioane de doze de vaccin pentru COVID-19 au fost
administrate la nivel global. În Uniunea Europeană, 12,7 milioane de doze au fost administrate unei proporții de 2,3% din populație.

Total
0
Shares
Total
0
Share