Restricțiile au îngenuncheat antreprenorii - Focus Prima TV

Restricțiile au îngenuncheat antreprenorii

De doi ani companii care activează în domeniul Culturii, Turismului, Evenimentelor și Fitness-ului sunt
îngenungheate. În fața pandemiei și fără ajutor de la stat, unele firme și-au pus lacătele pe ușă, altele, abia se susțin de pe o zi pe alta. În contextul în care pandemia ia din nou avânt, cei din industrie atrag atenția că au nevoie de ajutor și spun că nu vor alte restricții care i-ar putea duce la faliment.

Reprezentanții Alianței pentru Cultură, Turism, Evenimente și Fitness – asociație înfințată astăzi, care cuprinde cele mai importante 30 de organizații din aceste domenii, au transmis că nu vor să să mai fie direct afectați de incidența infectărilor.

Antreprenorii se plâng că în ultimii doi ani nu au primit ajutor de la stat, ci mai mult….promisiuni.

Nici cei din domeniul Culturii nu au primit bani.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu a anunțat în emisiunea Talk News că schema de ajutor pentru Horeca se va închide în ianuarie, prin finalizarea plăților.

Antreprenorii au încheiat însă și anul trecut cu mult pe minus. În 2020 organizatorii de nunți au suferit pierderi de 90%. În 2021 și-au revenit puțin, însă cel puțin 25% dintre companii nu și-au permis să se redeschidă.

Industria hotelieră a scăzut de la aproximativ 29,8 milioane de înnoptări în 2019, la doar 14,4 milioane în 2021. A
înregistrat o ușoară creștere în 2021, când s-au înregistrat aproximativ 20,4 milioane înnoptări.

Au fost pierderi de aproximativ 80%, atât în 2020, cât și în 2021 și în tot ceea ce ține de activitățile de divertisment.

Iar sălile de sport și-au redus veniturile la jumătate față de ultimul an de dinaintea pandemiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share