Rezultate mici la simularea pentru bacalaureat – Focus Prima TV

Rezultate mici la simularea pentru bacalaureat

S-au afișat rezultatele la simularea pentru Bacalaureat, iar procentul de promovare nu este chiar optimist. Puțin peste 40% dintre elevi au trecut examenul. O promovabilitate destul de mică, spun profesorii, care sunt de părere că școala online le-a oferit elevilor oportunitatea de a avea mai mult timp pentru învățare.

Aproape 60% dintre elevii claselor a 12-a au picat simularea pentru examenul maturității. Deși au existat foarte multe note de 10, procentul celor care au avut media peste 6 este de 40,17%.

La simulare, elevii au susținut 3 probe. Subiectele pe care elevii claselor a 12-a le-au primit au fost similare cu cele din anii anteriori, iar profesorii sunt de părere că cerințele nu ar fi trebuit să le pună probleme

Față de generațiile trecute, faptul că au învățat în sistemul online, ar fi trebuit să le ofere elevilor mai mult timp să se pregătească. Acum, după rezultatele de la simulare, profesorii sunt sceptici în ceea ce privește rata de promovare de la examenul de Bacalureat din vară.

Totuși, procentul mic de la simulare poate fi pus și pe seama faptului că mulți elevi nu au putut susține examenele din cauză că localitatea în care se află este în carantină. Ei mai au o șansă până pe 15 mai. La simularea pentru Bacalaureat din acest an, 16 elevi au obținut nota 10. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate în Brăila, 52,1%, Cluj 51% și Galați 47,8%. Prima probă scrisă la Bacalaureat va începe pe 28 iunie.

Total
0
Shares
Total
0
Share