Risc de sărăcie pentru o treime dintre români - Focus Prima TV

Risc de sărăcie pentru o treime dintre români

Deşi muncim mult, suntem săraci arată datele Eurostat. România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la riscul de sărăcie și excluziune socială. Dacă în trecut vecinii bulgari ne depășeau, acum NOI conducem clasamentul.

35,8% dintre români sunt expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială. Asta arată raportul Eurostat pentru anul 2020. E cel mai ridicat procent din toată Uniunea Europeană

Veniturile mici ale adulţilor îi afectează dramatic şi pe cei mici. Peste un milion de copii din România trăiesc în sărăcie. Şi nu de puţine ori se duc flămânzi, la culcare.

Paradoxal, românii şi bulgarii, cei care ocupa primele locuri în clasamentul riscului de sărăcie, muncesc cel mai mult din Uniunea Europeană. Persoanele necalificate sau cele la început de carieră se află printre categoriile cele mai vulnerabile în faţa lipsurilor financiare, spun sociologii.

Datele Eurostat nu fac decât să pună în cifre o realitate cu care milioane de români se confruntă zilnic. Autotităţile însă par că trăiesc… în alta.

Ţările cu cel mai mic procent din populaţie expus la sărăcie şi excluziune socială sunt Cehia, Slovacia şi Slovenia. Sub 15%.

Total
0
Shares
Total
0
Share