Români prinși pe insulă - Focus Prima TV

Români prinși pe insulă

Imagini apocaliptice au fost surprinse în insula elenă Evia, o destinație turistică vizitată de mulți români. Sute de oameni din 20 de localități au fost evacuați. Prinși în calea flăcărilor unt și conaționali de-ai noștri. La apelul disperat de ajutor al grecilor au răspuns și autoritățile de la București. Pompierii români sunt trimiși de urgență în prima lor misiune externă.

Flăcări uriașe fac prăpăd pe insula în care locuiesc peste 220 de mii de oameni și care este vizitată anual de zeci de mii de turiști. 150 de case au fost deja făcute scrum. Sinistrații caută să scape cu orice preț din infern. Ambarcațiunile care fac legătura cu Grecia continentală sunt arhipline. Printre aceștia sunt și români plecați în vacanță.

Fumul dens face aerul irespirabil în aproape toate zonele insulei. Turiștii care nu au fost evacuați de autorități, sunt pe picior de plecare din clipă în clipă.

Mănăstirea Sfântul David, unul din punctele de atracție ale zonei, a scăpat ca prin minune. Flăcările uriașe au ars
complet pădurea de pini din jurul lăcașului. Nu au trecut însă de zidurile așezământului în care se mai aflau încă 3 călugări care nu au dorit să fie evacuați.

Dezastrul din Grecia a determinat și autoritățile de la București să ia o decizie istorică. În premieră, peste 100 de
pompieri și 23 de autospeciale vor pleca în prima lor misiune externă.

De altfel, incendiile de o amploare fără precedent amenință inclusiv Atena. La numai 200 de kiloemtri de focarul din Evia, flăcările sunt la poarta capitalei elene. 100 de clădiri de la periferia orașului au fost făcute scrum și mii de oameni au fost evacuați.

Total
0
Shares
Total
0
Share