România a greşit când a decis să nu mai „intervină” în populaţia de urşi. Ministerul ia în calcul vânarea animalelor – Focus Prima TV

România a greşit când a decis să nu mai „intervină” în populaţia de urşi. Ministerul ia în calcul vânarea animalelor

Ministerul Mediului ia în calcul vânătoarea de urşi. Ministrul Tanczos Barna a spus, într-un interviu acordat Agerpres, că autorităţile au în plan „intervenţia” în cazul acestor animale şi că România a greşit în 2016 când a decis să nu mai „intervină” în populaţia de urşi.

„România a luat o decizie total eronată în 2016 când a decis să nu mai intervină deloc în populaţia de urşi. Atunci, am depus o întâmpinare şi mă bazam pe date din Ministerul Mediului. Cu siguranţă, aceste lucruri s-au schimbat de atunci în direcţia care se putea prevede foarte uşor: în cazul unui mare carnivor care este în vârful lanţului trofic non-intervenţia, nici măcar urmărirea populaţiei la nivel de statistică şi cifre, înseamnă fără doar şi poate o creştere anuală, sigură, lentă a populaţiei de urs”, a spus ministrul.

Ministrul Mediul a declarat că „omul trebuie să intervină” deoarece „noi am fost aleşi de oameni şi noi trebuie să găsim soluţii pentru a proteja omul în primul şi primul rând”.

„Cu siguranţă, specia este strict protejată, populaţia de urs trebuie protejată şi trebuie să avem soluţii de protejare a habitatului, a zonelor de linişte, a pădurilor acolo unde trăiesc aceste efective, dar nu putem să ajungem ca jumătate din populaţia de urşi să părăsească habitatul natural şi să ne trezim cu ei în localităţi, în curţile şcolilor, în zona de deal şi de câmpie, pentru că încet încet acolo vom ajunge”, a spus ministrul Mediului.

Tanczos Barna a declarat că ministerul Mediului are în plan vânătoarea de urşi, după ce va fi realizat un recensământ care să stabilească numărul exact de exemplare care trăiesc în pădurile din România.

Total
0
Shares
Total
0
Share