România, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul, în februarie – Focus Prima TV

România, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul, în februarie

Clienti viziteaza magazine cu ocazia inaugurarii extensiei Shopping City Galati, joi, 16 noiembrie, 2017. Investitia centrului comercial din Galati de catre grupul NEPI Rockcastle se ridica la aproximativ 70 milioane euro iar numarul de angajati a urcat la aprox. 600.

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a scăzut cu 2,2%, în timp ce în zona euro declinul a fost de 2,9%, în februarie, comparativ cu perioada similară din 2020, România fiind printre statele membre UE cu cea mai mare creştere a acestuia, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere anuală a volumului comerţului cu amănuntul în februarie s-a înregistrat în Belgia (11%), Austria (5,2%), Croaţia (5,1%), Polonia (4%), Estonia (3,7%), Suedia şi România (ambele cu 3,6%), cel mai semnificativ declin fiind în Portugalia (minus 15,4%), Slovacia (minus 14,7%) şi Malta (minus 8,9%).

În Uniunea Europeană, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 11,19% în februarie, cele de produse non-alimentare au scăzut cu 4%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au crescut cu 1,8%.

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în februarie cu 2,9%, comparativ cu luna precedentă, în timp ce în zona euro avansul a fost de 3%.
 

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share