Românii cumpără mai puțini cozonaci în pandemie. Cu cât ar putea scădea vânzările în aceste Sărbători – Focus Prima TV

Românii cumpără mai puțini cozonaci în pandemie. Cu cât ar putea scădea vânzările în aceste Sărbători

Pregatiri de Paste, vineri , 10 aprilie 2015, Timisoara. Foto: Cornel Putan / Inquam Photos

Vânzările de cozonaci vor înregistra o scădere cu circa 10% din cauza pandemiei, în perioada Sărbătorilor de Crăciun din acest an, comparativ cu 2019, însă acestea vor fi mult mai bune faţă de perioada Paştelui când au fost consemnate scăderi de 30%-40%, a declarat pentru Agerpres, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu.

“Noi anul trecut am avut o vânzare de circa 7,5 milioane de cozonaci. Anul acesta din cauza pandemiei şi pentru că oamenii ies din casă mai puţin, mai rar, nu se întâlnesc cu prietenii, estimăm o vânzare mai mică cu circa 10%, ceea ce este îmbucurător faţă de vânzările din perioada Paştelui, când au fost scăderi de 30-40% şi acest lucru a avut repercusiuni foarte importante asupra celor din panificaţie. Aceasta diferenţă a fost creată pentru că a crescut bine exportul şi am echilibrat un pic şi consumul intern, adică în perioada sărbătorilor şi pe toată perioada vacanţei de vară românii au venit mai puţin în ţară sau au rămas în statele în care lucrează şi atunci a trebuit să ne ducem noi cu produsele acolo. A fost foarte bine pentru că am venit şi în întâmpinarea lor şi cât de cât ne-am echilibrat şi noi activitatea de producţie”, a spus Popescu.

În ceea ce priveşte creşterea preţului la cozonaci, şeful Rompan a menţionat că majorările nu sunt semnificative, undeva până în 10%, dar nu pe medie ci doar în unele unităţi.

Total
0
Shares
Total
0
Share