Românii din UK așteaptă relaxarea – Focus Prima TV

Românii din UK așteaptă relaxarea

Vești bune pentru romînii din Marea Britanie. Premierul Boris Johnson a anunțat un plan de ieșire din carantină în patru etape, așa că românii speră să își reia mai repede slujbele din regat sau să călătorească la familie în această vară. În schimb, în Italia, o altă țară cu o comunitate importantă de români, premierul a anunțat prelungirea restricțiilor până pe 27 martie. Italia se confruntă cu o creștere a numărului infectărilor și călătoriile între regiuni sunt restricționate, deocamdată.

Prima etapă a planului de iesire din carantină a Marii Briranii prevede redeschiderea școlilor pe 8 martie, iar oamenii pot ieși la întâlniri cu prietenii, la o cafea, în exterior. Dana locuiește în Marea Britanie cu familia sa de aproape patru ani. A plecat din București pentru a avea o viață mai liniștită și mai sigură în Regatul Unit. Decizia de plecare a luat-o mai mult pentru cei doi copii, Mihai și Alex, care sunt în clasa a 6-a, respectiv a 3-a. Pentru băieți, carantina a însemnat refugiul în fața calculatorului, la școala online.

Gabriela trăiește în Marea Britanie de trei ani și este manager la un supermarket. Ea este printre angajații de bază așa că se poate considera norocoasă că încă mai are un loc de muncă, în această perioadă dificilă.

Total
0
Shares
Total
0
Share