Românii, fără vacanță la schi în Austria - Focus Prima TV

Românii, fără vacanță la schi în Austria

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Românii care și-au pregătit minivacanța de 1 Decembrie în Austria trebuie să-și schimbe planurile. Cum țara a intrat în lockdown, sute de români s-au trezit peste noapte cu vacanțele anulate. Peste 300 de români, aflați în această situație, trebuie să opteze acum către alte destinații, cum ar fi Italia, sau să-și primească banii înapoi.

Austria a intrat în lockdown total pentru o perioadă de aproape 3 săptămâni. O veste tristă pentru românii care și-au achitat vacanțele planificate acolo, la început de decembrie.

Peste 300 de români aveau planificate sejuruile la schi de luni bune, în Ischgl, între 28 noiembrie și 4 decembrie. 99% dintre ei își plătiseră integral călătoria. Turiștii au acum două variante la dispoziție! Fie ăși cer banii
înapoi, fie vor fi relocați în Livigno, din Italia, pentru a-și petrece minivacanța. Agențiile de turism vin și cu alte soluții în astfel de cazuri.

Austria este prima țară din Europa care apelează la măsuri drastice. Pentru 20 zile, oamenii își pot părăsi locuința doar pentru a merge la serviciu sau pentru a face cumpărături de strictă necesitate. Școlile rămân deschise, însă părinții decid dacă își trimit copiii la școală sau optează pentru cursurile online. Ministerul Afacerilor Externe a actualizat condițiile de călătorie în Austria pentru români. Din luna februarie, autoritățile austriece vor introduce vaccinarea obligatorie a populație. Aceeași măsură se ia în calcul și în Germania, acolo unde rata de vaccinare este de 68%.

Total
0
Shares
Total
0
Share