Rusia şi Arabia Saudită sfidează apelurile Agenţiei Internaţionale pentru Energie de a nu mai investi în petrol şi gaze - Focus Prima TV

Rusia şi Arabia Saudită sfidează apelurile Agenţiei Internaţionale pentru Energie de a nu mai investi în petrol şi gaze

Rusia şi Arabia Saudită sfidează recomandări Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) de a nu investi în petrol şi gaze, respingând apelurile de a reduse semnificativ utilizarea combustibililor fosili, în pofida agravării crizei climatice, transmite CNBC.

Factorii de decizie politică sunt supuşi unei presiuni imense pentru a îndeplini promisiunile făcute în cadrul Acordului de la Paris, un acord de referinţă recunoscut pe scară largă ca fiind extrem de important pentru a evita cel mai devastator impact al schimbărilor climatice.   Aproape 200 de ţări, inclusiv Rusia şi Arabia Saudită, au ratificat acordul climatic de la Paris în 2015, fiind de acord să continue eforturile pentru a limita creşterea temperaturii planetei la 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale.   Acordul prevede reducerea la zero a emisiilor nete de gaze cu efect de seră până în 2050.

Total
0
Shares
Total
0
Share