S-a decernat premiul Nobel pentru Pace - Focus Prima TV

S-a decernat premiul Nobel pentru Pace

Premiul Nobel pentru Pace 2022 a fost câștigat de activistul belarus Ales Bialiatski și de organizația rusă ,,Memorial” și ,,Centrul pentru libertăți civile” din Ucraina.

,,Nu poți obține ceva fără să muncești. Dacă vrem ca viața noastră să fie mai ușoară, dacă vrem să ieșim din această mlaștină în care Belarus stă de 20 de ani. Trebuie să fim activi și să nu ne temem de repercursiunile și de presiunea care este pusă pe fiecare dintre noi”, a declarat Ales Bialiatski.

Presa internaţională îi considera favoriţi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, opozantul rus Alexeki Navalnîi, activista suedeză Greta Thunberg și Papa Francisc. Anul trecut, premiul a fost împărţit de jurnalista filipino-americană Maria Ressa şi jurnalistul rus Dmitri Andreyevich Muratov „pentru eforturile lor de a proteja libertatea de exprimare”. Valoarea premiului Nobel este de 10 milioane de coroane suedeze, adică 1,1 milioane de euro.

Premiul Nobel pentru Pace 2022, câștigat de belarusul Ales Bialiatski, organizația rusă Memorial și Centrul pentru libertăți civile din Ucraina

Total
0
Shares
Total
0
Share