S-au aprins luminile de Crăciun la Vatican - Focus Prima TV

S-au aprins luminile de Crăciun la Vatican

S-au apins luminile de Crăciun și la Vatican. Un brad secular de 28 de metri a fost amplasat în Piața Sfântul Petru. Tocmai din Peru a sosit și un decor uriaș care pune în scenă nașterea domnului. Nici măcar vremea rea de afară nu a reușit să umbrească fastul ceremoniei menite să aducă o rază de speranță creștinilor de pretutindeni.

În ciuda ploii abundente, sute de oameni s-au strâns în Piața Sfântul Petru. Aprinderea luminilor de Crăciun este un eveniment așteptat cu sufletul la gură de întreaga lume catolică. Anul acesta, bradul înalt cât un bloc de 8 etaje a fost adus din provincia italiană Trentino. Locuitorii de aici au fost cei care au donat și cele 600 de decorațiuni. Toate sunt realizate manual.

Lângă impunătorul pom de Crăciun a fost construită și o scenă spectaculoasă. Este o transpunere la scară reală a
nașterii Mântuitorului. Fiecare obiect care compune acest decor a fost adus din Peru. Materialele sunt specifice regiunii Anzilor și sunt un omagiu adus papei Fracisc și continentului unde acesta s-a născut.

Vremea rea de afară a făcut ca partea oficială a ceromoniei să aibă loc la interior. Șeful bisericii catolice a adresat un mesaj întegii lumi creștine. Anul acesta, accentul a fost pus pe întrajutorare.

După Crăciun, bradul de la Vatican va fi demontat. Lemnul său va deveni materie primă pentru sute de obiecte care vor fi apoi scoase la licitații. Biserica va dona apoi banii obținuți pentru o serie de cauze sociale.

Total
0
Shares
Total
0
Share