„Șamanul de la Capitoliu” îi cere lui Trump să îl grațieze: Ar fi corect să îi grațieze pe cei care i-au ascultat invitația – Focus Prima TV

„Șamanul de la Capitoliu” îi cere lui Trump să îl grațieze: Ar fi corect să îi grațieze pe cei care i-au ascultat invitația

„Șamanul de la Capitoliu”, protestatarul care a devenit imaginea evenimentelor violente de la Washington DC din 6 ianuarie, în urma cărora au murit cinci oameni, îi cere președintelui în funcție al SUA, Donald Trump, să îl grațieze pentru faptele sale, relatează The Independent.

Jacob Anthony Chansley, care se recomandă drept „Șamanul QAnon”, spune că Donald Trump l-a invitat să atace Congresul în timp ce era validată victoria lui Joe Biden.

Cunoscut și drept Jake Angeli, bărbatul s-a predat autorităților americane sâmbătă și a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni legate de pătrunderea sa ilegală în clădirea Capitoliului.

Avocatul său susține, însă, că „șamanul”, în vârstă de 33 de ani, s-a comportat pașnic și că autoritățile ar trebui să renunțe la caz – „Clientul meu a auzit cuvintele repetate frecvent de președintele Trump și a acționat în consecință. Cuvintele și invitația unui președinte ar trebui să însemne ceva”, a spus avocatul în apărarea clientului său.

Total
0
Shares
Total
0
Share