Spitalele din toată ţara sunt sufocate de cazurile de gripă. În multe oraşe unităţile medicale nu mai au paturi libere

Spitalele din toată ţara sunt sufocate de cazurile de gripă. În multe oraşe unităţile medicale nu mai au paturi libere

Spitalele din toată ţara sunt sufocate de cazurile de gripă! În multe oraşe unităţile medicale nu mai au paturi libere, iar medicii susţin că, odată cu începerea şcolilor, va creşte şi numărul bolnavilor.
ARMEN, GHEORGHE, reporter Prima Tv:
”Bun găsit! La Spitalul Grigore Alexandrescu, la urgenţe, ajung zilnic în jur de 300 de pacienţi. Numărul cazurilor a crescut cu 40 la sută în ultima perioadă. Dintre aceşti pacienţi rămân internaţi zilnic in jur de 15 copii. Medicii spun ca mereu la finalul gărzii au toate locurile ocupate. Problema este ca numărul copiilor care necesita internare este mult mai mare fata de numărul locurilor disponibile. De cele mai multe ori cazurile de gripa sau de rujeola sunt trimise la spitalele de infecţioase. Dar şi acolo e aglomeraţie.
La Institutul de Boli infecţioase din Bucureşti zilnic ajung la camera de gardă în jur de 200 de pacienţi, copii şi adulţi. Cei mai mulţi dintre ei au infecţii respiratorii. Şi la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi a fost înregistrată o creştere bruscă a cazurilor de gripă. Şi lucrurile se pot înrăutăţi, spun medicii. Au început şcolile şi automat o să crească numărul bolnavilor.
Părinţii care au copii la şcoală sau la gradiniţă trebuie să respecte o serie de reguli-să îi înveţe pe cei mici ce înseamnă igiena, cum să se spele pe mâine.
De asemenea, dacă observă că aceştia au simptome de gripă sau de răceală să nu îi ducă la şcoală. Şi profesorii trebuie să rămână acasă dacă se îmbolnăvesc şi, de asemenea, au datoria să îi verifice dimineaţa pe toţi copiii din clasă. Dacă eu simptome clare de gripă e recomandat să sune părinţii. Doctorii ne recomanda sa mergem la spital dacă ne simţit rău şi dacă temperatura depăşeşte 39 de grade. Atât de aici. La revedere”

Afla mai multe desprespitalesuficaregripa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt