Șapte noi situri au fost înscrise în patrimoniul UNESCO - Focus Prima TV

Șapte noi situri au fost înscrise în patrimoniul UNESCO

Şapte noi situri au fost înscrise luni pe Lista patrimoniului mondial de un comitet specializat al UNESCO, informează AFP.

Patru dintre ele au fost înscrise “datorită atributelor lor naturale”: insula Amami-Oshima, insula Tokunoshima, partea nordică a insulei Okinawa şi insula Iriomote (toate din Japonia), Getbol – întinderi cotidale din Coreea de Sud -, complexul de păduri Kaeng Krachan din Thailanda şi pădurile pluviale şi zonele umide Colchida din Georgia.

Alte trei au fost adăugate pe această listă datorită valorii lor culturale: Movila Arslantepe (Turcia), Extensia Liniei de apărare a Amsterdamului, de acum denumită Linii de apă de apărare olandeză (Ţările de Jos) şi un sit transnaţional, Coloniile de binefacere (Belgia – Olanda).

Duminică, alte patru situri culturale – din China, India, Iran şi Spania – au fost înscrise de UNESCO în Patrimoniul mondial.

Cea de-a 44-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial se desfăşoară în aceste zile în format online în oraşul chinez Fuzhou şi va continua până pe 28 iulie. 

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share