Sărăcia nu este un handicap - Focus Prima TV

Sărăcia nu este un handicap

Au înțeles că nu se poate și că nu au de unde, dar nu înțeleg de ce sărăcia îi face diferiți. Mii de copii din România, care trăiesc în medii vulnerabile, abandonează școala. Devin ținta bullyingului și sunt respinși de colectivitate pentru că… nu au! De ziua lor, dar și în fiecare zi, o asociație din Capitală îi ajută să se simtă importanți, apreciați și…copii.

Ei sunt Gabriel și Roxana, doi dintre copiii României care, de nevoie, au învățat ce înseamnă…”nu se poate”, ”nu avem de unde”. Nici nu-și doresc de altfel mai mult decât au. Adesea, însă, faptul că s-au născut într-o familie în care neajunsurile sunt multe, devine pentru ei… un handicap social.

Părinții știu cel mai bine asta pentru că luptă zilnic cu neputința.

Pentru copiii din familiile defavorizate, ajutorul vine, adesea, de la asociațiile non-profit. Care luptă și învață cu ei… și de la ei.

Pentru că se apropie 1 iunie, asociația “FDP protagoniști în educație” le-a pregătit o surpriză celor care poate nu s-au bucurat niciodată de ziua copilului. O surpriză cu tort și cadouri.

Iar drept răsplată, copiii au dat înapoi ce-au avut mai de preț: gânduri bune

Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să nu uite să se bucure și să lupte să iasă din mediul care l-a făcut vulnerabil. Trimite ”AJUT” prin SMS la 8844 și donează lunar 2 euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share