Scandal în SUA din cauza tehnologiei 5G - Focus Prima TV

Scandal în SUA din cauza tehnologiei 5G

Un scandal de amploare a izbucnit în Statele Unite. Iminența implementării tehnologiei 5G în apropierea aeroporturilor stârnește panică în rândul operatorilor aerieni. Mai multe companii anunță că renunță temporar să mai opereze rute americane.

Air India, Emirates, All Nippon Airways și Japan Airlines sunt companiile care au anunțat deja că suspendă curse pe teritoriul Statelor Unite. De vină ar fi implementarea tehnologiei 5G în apropierea aeroporturilor. Semnalul noilor antene ar interfera cu sistemele de navigație de la bordul avioanelor.

În plin scandal, companiile americane de telecomunicații AT&T și Verizon au anunțat că amână activarea turnurilor wireless din apropierea aeroporturilor. Casa Albă a jucat un rol important în luarea acestei decizii.

Companiile aeriene susțin că soluția ar fi simplă. Ele cer să fie stabilită o zonă de siguranță pe o rază de 3,5 kilometri în jurul pistelor.

De cealaltă parte, reprezentanții operatorilor de telefonie mobilă au transmis că temerile legate de siguranța zborurilor sunt exagerate și în parte nejustificate.

Total
0
Shares
Total
0
Share