Scandal pe bugetul Iașiului – Focus Prima TV

Scandal pe bugetul Iașiului

Bugetul celui mai mare oraș din Moldova s-a blocat în două viziuni diferite! În vreme ce primarul Iașiului militează pentru păstrarea actualei stări din administrația locală, reprezentanți USR vor tăieri drastice de personal și digitalizarea serviciilor primăriei. Nemulțumiți că cearta politică i-ar putea lăsa inițial fără salarii și apoi fără un loc de muncă, peste 100 de angajați ai municipalității au ieșit în stradă.

Situație fără precedent în municipiul Iași, acolo unde bugetul local nu a trecut de votul aleșilor local. La scurt timp după ședința maraton de la Primărie, angajații instituției au declanșat un protest.

Protestatarii spun că servicii publice precum transportul, salubritatea sau furnizarea apei calde vor fi în curând
blocate. În acest context, funcționarii anunță un protest încă și mai amplu la care vor lua parte aproximativ 5 mii de oameni.

Votul bugetului s-a blocat în 2 viziuni politice diferite. Consilierii US-PLUS vor digitalizarea primăriei. Modernizarea ar aduce însă odată cu sine și multe disponibilizări. De altfel, liderii locali ai USR susțin că există bani pentru a acoperi cheltuielile până ce bugetul va fi aprobat.

Total
0
Shares
Total
0
Share