Schimbare îngrijorătoare de comportament la copii. „De când există speranța legată de vaccin, lucrurile parcă s-au accentuat” – Focus Prima TV

Schimbare îngrijorătoare de comportament la copii. „De când există speranța legată de vaccin, lucrurile parcă s-au accentuat”

Medicul pediatru Mihai Craiu a avertizat asupra unor manifestări noi pe care le sesizează la copiii care ajung la spital. „Am văzut o mulțime de manifestări, de la leșin, ticuri, nevroze, importate fie de la bunicii cu care stau mult timp, fie de la lipsa socializării, fie pur și simplu de la excesul de ecrane”, afirma el, la Digi24. Alături de psihologul Gáspár György, el a explicat ce soluții sunt pentru ca sănătatea mentală a copiilor să nu fie afectată de izolare, implicit de stresul prin care trec adulții din jurul lor din cauza pandemiei, care se transmite la cei mici.

„Pericolul este ca nivelul de anixetate și de stres pe care le retrăiesc copiii să crească foarte, foarte mult și asta să se vadă în tiparele lor comportamentale, să se implice într-o serie de acțiuni nesănătoase. Din păcate, sau din fericire, copiii preiau foarrte multe dintre comportamentele adulților.

Dacă un bunic, bunică, un părinte se îngrijorează foarte mult, toate aceste lucruri îl vor afecta pe cel mic. Mintea lui va fi puternic influențată de ce aude și ce vede. Iar copiii nu au resursele mentale și cognitive că în acest moment tata se îngrijorează, n-ar trebui să-mi fac probleme prea multe, pentru că vom găsi o soluție.

Copiii au o viziune mai concretă asupra lucrurilor și dacă tatălui îi este foarte greu, înseamnă că și mie îmi este foarte greuDacă nu mă pot baza pe tata, pe cine mă pot baza? Și atunci e riscul să se apropie copiii de aceste dispozitive electronice, în fața cărora oricum petrec foarte mult timp, să încerce să cauute alinare în altă parte, pentru că nu mai găsesc acel suport de care ar avea nevoie din partea familiei”, a explicat psihologul Gáspár György.

Total
0
Shares
Total
0
Share