Școala online din vârful munților - Focus Prima TV

Școala online din vârful munților

Unica.ro

Copiii din toată lumea au fost puternic afectați de închiderea școlilor, măsură impusă de pandemia de coronavirus. Statul în permanență în casă și învățatul exclusiv în mediul online le-a provocat acestora numeroase probleme, atât fizice, cât și psihice. Nu este, însă, și cazul unei fetițe din Italia, care se bucură de o priveliște minunată, chiar din vârful munților în care locuiește.

Fiammetta Melis, o fetiță în vârstă de 10 ani din localitatea Caldes, situată în nordul Italiei, îmbină utilul cu plăcutul chiar din natură. În fiecare zi, copila urcă un deal din apropierea casei pentru a participa la cursurile online. În timp ce asistă la orele de curs, copila este înconjurată de câteva sute de capre, iezi, căluți și mult aer curat.

Fetița afirmă că este cu adevărat încântată de compania pe care o are alături și și-ar dori să petreacă mereu atât de mult timp alături de animale. Cu toate acestea, Fiammetta consțientizează importanța mersului la școală și faptul că sunt multe lucruri de recuperat din cauza închiderii școlilor.

Povestea fetiței a ajuns și la urechile autorităților, care i-au adus un laptop nou și un router de internet, ca să poată participa la orele online în cele mai bune condiții. Cu toate acestea, copila trebuie să desfășoare și alte activități. Deoarece tatăl său este crescător de capre, Fiammetta trebuie să se trezească în fiecare dimineață la ora 4, pentru a ajuta la îngrijirea animalelor.

Deși unele dintre şcolile italiene s-au redeschis, regiunea Trentino în care fetița locuiește se află încă în zona roșie.
Guvernul italian ia în calcul, însă, redeschiderea tuturor şcolilor după vacanţa de Paşte.

Total
0
Shares
Total
0
Share